Home

Cattery

Poezen

Katers

Kittens

LinksPoezen

Zvezda van Terra de Bernescot
(Stefa van Terra de Bernescot x Livius Roza Glauca)Zvezda- al jaren "Zusje" genoemd - is onze matriarch.
Ze is onze oudste Rus met haar 11 lentes.
Geboren uit Stefa en Livius Roza Glauca op 4 mei 1998 is ze een van de beste kattenmoeders die we ooit gehad hebben. Zonder problemen heeft ze heel wat kittens het leven geschonken en heeft ze als een uiterst bekommerde en bekwame moeder grootgebracht.
Als jonge poes was ze vrij pittig maar werd milder met de jaren, alhoewel ze nog steeds het laatste woord wil hebben. Een wijze, zachte grootmoeder en mijn lieve vriendin.


Gzhelka van Terra de Bernescot
(Zvezda van Terra de Bernescot x Stari Chaika)Gzhelka- genoemd naar mijn favoriete merk wodka - is de dochter van Zusje en Chaika.
Ze werd geboren op 27 september 2005 en is een echt meisje- vooral wat haar kuren betreft. Ze kan dus erg lief zijn als ze iets nodig heeft.
Ze is op haar privacy gesteld en probeert zo'n beetje de baas te spelen. een erg zelfbewuste poes die zelf wel zal uitmaken wat ze wil. Ze is een goede moeder voor haar kittens en een echte uitdaging voor mij.


Larissa van Terra de Bernescot
(Gzhelka van Terra de Bernescot x Lyasjko Andrej Dunoe)Onze jongste telg is Larissa. Ze werd geboren op 3 februari 2008 met nog 6 broers en zusjes uit Gzhelka en Lyasjko Andrej Dunoe. En dat Lappe haar vader is kan je heel goed zien aan haar kopje. Moest ze een mens zijn zou ik haar snuitje echt Slavisch noemen, met die brede jukbeenderen.
Ze is een lieve en aanhankelijke jonge dame voor wie alles en iedereen goed is. Ze gaat onbezorgd door het leven. Haar enige angst is het kattendeurtje. Dat vertrouwd ze niet. Misschien een nare ervaring gehad toen ze nog jonger was?Olga van Terra de Bernescot
(Katarina van Terra de Bernescot x Stari Chaika)Olga- roepnaam Scampi -werd gebroen op 2 september 2001 als dochter van Katarina en Chaika.
Ze leidde een vrij onopvallen leven tussen de andere Russen en was, zoals haar moeder, een beetje op zichzelf.
De laatste jaren is ze wat meer opgebloeid en eist nu zelfs haar plaatsje op mijn schoot op! Ze heeft een apart karakter en is soms onvoorspelbaar.Xenia van Terra de Bernescot
(Olga van Terra de Bernescot x Stari Chaika)Xenia werd als "ongelukje" geboren op 23 maart 2002
Haar vader Chaika dekte haar moeder op heel jonge leeftijd. Dit was niet gepland en zeker niet gewild.
Xenia werd geboren als enig kind uit Olga en Chaika en haar onervaren, veel te jonge moedertje wist niet goed wat met dit kattenkind aan te vangen en had ook te weinig melk. Zodoende werd ik haar pleegmoeder. Xenia hechtte zich erg aan mij en vind de andere katten eigenlijk maar niks.